jun 4

Annelie, 42 “Det började med lite hår på överläppen, som under åren övergick till ”helskägg”

“Det började med lite hår på överläppen, som under åren övergick till ”helskägg”. Jag har alltid rakat mig ungefär varannan dag. Alltid vetat var jag hade mina rakhyvlar, en på jobbet, en i jackan och en i handväskan.”
Annelie, 42 år, har diagnosen PCOS, läs hennes berättelse här
Jag började få hårväxt i ansiktet, redan i sexan. Det samtidigt som jag fick min menstruation. Det var också då som mina hormon problem började, som jag först i vuxen ålder fick en diagnos på, PCOS.
Det började med lite hår på överläppen, som under åren övergick till ”helskägg”. Jag har alltid rakat mig ungefär varannan dag. Alltid vetat var jag hade mina rakhyvlar, en på jobbet, en i jackan och en i handväskan.
Det har alltid känts svårt och okvinnligt att se sig själv i spegeln och behöva raka sig. Andra vuxna har oftast inte sagt något, men barn har ofta frågat ”varför har du skägg?” Som ung var det alltid pinsamt att besvara den frågan. För ett år sedan tyckte jag att min hårväxt blev grövre. Då kontaktade jag en gynekolog som skrev en remiss till diatermi och jag gick till Leilas Hudvårdsklinik.
Redan efter första gången märkte jag skillnad. Jag trodde att det skulle ta mycket längre tid, men Leila hann med många hårsäckar under behandlingen. Jag gick till henne ganska ofta i början och behövde då inte tänka på att raka mig. Som kvinna känns det bra att inte behöva raka sig, och oroa sig över att andra ska se ens ”skäggstubb”.
Nu efter många behandlingar känns mitt ansikte ”skäggfritt”. Jag kan sminka mig, nåt jag aldrig gjort tidigare och krama mina vänner utan att oroa mig över skäggstubben. Jag har inte använt rakhyvel i ansiktet under snart ett år. Ett stort tack till Leila och hennes klinik. Leila har varit till stor hjälp och även som stöd under dessa behandlingar. Tack Leila!

Annelie, 42

Leilas Hudvårdsklinik Hårborttagning

Leilas Hudvårdsklinik, Hårborttagning, Permanent hårborttagning och hudvård i Stockholm