Röda blodkärl (Vaskulära legioner)

Besväras du av röda blodkärl?

Vaskulära lesioner orsakas av många eller stora kärl som ligger direkt under huden. Dessa kan förekomma i olika storlekar och olika ställen på kroppen. Det finns en mängd olika former så som portvinsfläckar, ansikts telangiectasias, aörsbärs angioma, Spndel nevus eller Periocular kärl. Vi hjälper dig på kliniken bli av med dessa fläckar.

Du finner vår prislista här. Konsultation är alltid gratis. För att boka tid kan du ringa till oss.

Hur går behandling till?

Beroende på vilken typ av fläck kan behandlingstypen variera. Vi behandlar dessa typer av fläckar med antingen IPL – eller laserbehandling. Ljuspulser riktas mot huden och energin absorberas och går ner till blodkärlen och får kärlen att koagulera. Detta får kärlen att dra ihop sig och bli mindre. Kärlen försvinner gradvis efter behandling.

Vilka kärl kan behandlas?

Behandlingen är mest effektiv på patienter med ljus hud som inte är solbränd vid behandlingstillfället. Behandlingen blir mer effektiv eftersom kontrasten mellan hudfärgen och blodkärlen blir större.

Hur lång tid tar behandling?

En session tar vanligtvis 15-20 minuter. Behandlingstiden varierar beroende på område och hur stor yta som skall behandlas.

Behöver jag göra något före behandling?

Före och efter behandling är det viktigt att undvika solbränna så mycket som möjligt. Vi rekommenderar alltid att använda solskyddskräm när man är ute i solen. Om man har solat innan behandling blir behandling mer smärtsam och mindre effektiv då mer ljus absorberas av huden istället för blodkärlen.

Kan jag vara säker på att behandlingen är säker och effektiv?

Vi använder enbart utrustning som alltid är kliniskt prövad. Vår IPL – och laserutrustning är av märket Ellipse som är kliniskt testad och dokumenterat av ledande läkare i respekterade, refererande medicinska tidskrifter.