Solskadad hud

Huden åldras på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. Vi kan behandla solskadad hud och ge ett yngre och fastare utseende.

Du finner vår prislista här. Konsultation är alltid gratis. För att boka tid kan du ringa till oss.

Hur fungerar behandlingen?

Solskadad hud behandlas oftast med IPL. Korta ljuspulser rikas mot huden och våglängderna absorberas av hemoglobinet i blodet och melaninet i åldersfläckarna. Celler med mycket melanin eller hemoglobin värms upp och förstörs inom några tusendels sekunder.

Fungerar behandling på mig?

Behandlingen är mest effektiv på patienter med ljus hud som inte är solbränd vid behandlingstillfället. Behandlingen blir mer effektiv eftersom kontrasten mellan hudfärg och blodkärl/åldersfläckar blir större.

Hur lång tid tar behandling?

En session tar vanligtvis 15-20 minuter. Behandlingstiden varierar beroende på område och hur stor yta som skall behandlas.

Behöver jag göra något före behandling?

Före och efter behandling är det viktigt att undvika solbränna så mycket som möjligt. Vi rekommenderar alltid att använda solskyddskräm när man är ute i solen (minst SPF 30). Om man har solat innan behandling blir behandling mer smärtsam och mindre effektiv då mer ljus absorberas av huden istället för blodkärlen.

Efter behandling skall du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation på det behandlade området.

Vad händer efter behandling?

Efter behandling kan området se inflammerat ut. Detta gör att huden kan se lite ”smutsig” ut i ett par dagar. Detta försvinner sedan och då börjar huden se slätare ut. Många väljer att komma för behandling 1-2 gånger per år för att underhålla huden och ha en ung och fräsch look.

Hur många behandlingar?

I regel behövs ett par behandlingar för att uppnå önskat resultat. Antal behandlingar kan variera från person till person. I regel brukar 1-3 behandlingar behövas för uppnå önskat resultat.

Är det smärtsamt?

Ingen bedövning behövs vid behandlingen. Patienter brukar beskriva behandlingen som praktiskt taget smärtfri. Det kan upplevas som en liten snärt av en gummisnodd på huden, följt av en liten värmekänsla.