Vaxning

Vaxning är lämplig för dig som inte vill ha ett permanent resultat och är även ett billigare alternativ än IPL/laser och diatermi. Resultaten håller i ca 3-5 veckor men är individuella och beroende på behandlingsområde. Behandlingen går att utföra både kroppen och ansiktet. Vaxning passar också dig som har ljusa hår som ej går att behandla med IPL/laser.

Vi ser framför allt att många kunder väljer att permanent ta bort hår från armhålor, ben, armar, svank, rumpa, rygg, bröst, och bikinilinje men väljer att vaxa könshår eller endast gör 1-2 behandlingar med IPL för att uppnå en hårreducering och därefter fortsätter med vaxning.

Frågor och svar

Att tänka på innan och efter
Det är viktigt att håren inte är kortare än 0,5 cm. Om håren är för korta fångas de inte upp av vaxet, spara därför ut håren lite innan.

Behandlingen gör mer eller mindre ont beroende på behandlingsområde men är snabbt övergående. De kunder som kommer regelbundet upplever mindre smärta med tiden.

Undvik att sola 48h efter behandlingen då du riskerar pigmentfläckar om du solar för tidigt. Undvik även brun utan sol/spraytan i ca 24-48h efter vaxning då porerna är öppna och du riskerar att se prickig ut från färg som porerna drar åt sig.

Tar ni emot män?
Ja, vi utför alla vaxningsbehandlingar, inklusive brasiliansk vaxning på både män och kvinnor.

Hur kan jag förbereda mig inför mitt besök?
Duscha och skrubba gärna huden inför ditt besök!

Hur långa ska mina hårstrån vara?
Den optimala längden för att uppnå bäst resultat är circa 0,5 cm. Vilket för de flesta brukar vara ca 10-14 dagars utväxt efter rakning

Gör det ont?
Alla har olika smärttrösklar så upplevelsen kan variera mycket. De flesta upplever det som smärtsamt, men bara för ett väldigt kort ögonblick. Första behandlingen upplevs även för de flesta som värst då en regelbunden vaxning tröttar ut hårsäckarna vilket leder till glesare hårväxt.

Hur lång tid tar behandlingen?
Behandlingen brukar ta cirka 20-30 minuter, men tiderna kan variera beroende på område och hårväxt.

Hur ofta ska jag vaxa mig?
De flesta brukar göra återbesök efter 4 veckor. Men detta varierar på kundens hårväxt, vissa behöver längre tid eller mindre tid innan håren är redo för att avlägsnas igen.

Vad ska jag göra efter behandling?
Försök ha på dig lösa byxor samt underkläder direkt efter behandlingen så att huden kan andas. Det är helt normalt och ofarligt att få reaktioner vid hårborttagning.

Är det många som vaxar sig?
Ja, mer en vad man tror och det är alla typer av människor och åldrar.

Kan jag få finnar efter behandling?
Efter brasiliansk vaxning kan det ibland uppstå innåtväxta hårstrån som ser ut som finnar. Detta är mycket vanligt efter just den första behandlingen och är ofarligt. Får man mycket problem med inåtväxta hårstrån så brukar peeling hjälpa. Peelingen kan utföras före behandling samt några dagar efter behandling, men inte på samma dag då det kan leda till irritation. Försök ha lösa byxor samt underkläder direkt efter behandling.

Kan någon se in?
Nej vi vaxar i ett stängt rum.

Får man ta med en kompis?
Det går bra att ta med sig en vän om man vill ha moraliskt stöd och själv känner sig bekväm med det. Det är vanligt att många kunder vill ha någon som följer med men som bara sitter i salongens väntrum under behandling.