Leilas Hudvårdsklinik och Hårborttagning,

Ring 084423600 för tidsbokning Hornsgatan 178
eller 084423601 för Kungsgatan 37, 5tr Se plats

Hårborttagning med IPL, permanent hårborttagning

Hårborttagning ipl, intensivt pulserande ljus .

IPL används oftast vid tät, pigmenterad hårväxt i ansiktet. Vid glesare hårväxt och mindre behandlingsområden används vanligen Diatermi /Epilering. Likaså på hårstrån som saknar pigment och där IPL inte ger resultat.
Före behandlingen avlägsnas allt hår med hjälp av en rakhyvel och de områden som ska behandlas smörjs in med en skyddande gel innan de bestrålas.
Vid IPL så absorberas ljuset av pigmentet i hårstrået och leds ner i hårsäcken, som hettas upp till 70 C under bråkdelen av en sekund varpå de hårsäckar som börjat ge liv åt nya strån förstörs. När kuren är över kan de inte producera mer hår.
IPL Behandlingen fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Man brukar säga att ju mörkare hår och ljusare hy man har, desto snabbare och bättre resultat. Men kuren måste vanligen upprepas eftersom håret växer i “omlott” i tre faser: tillväxtfas-, övergångsfas och vilofas. Antal behandlingar går inte att förutsäga eftersom varje människa är unik, men de flesta gör mellan sex och tio behandlingar.

Gör det ont?

Många gruvar sig inför IPL behandlingen och tror att det ska göra ont. Men de flesta känner ingenting, andra tycker att det snärtar till som när ett gummiband träffar huden och ett fåtal säger att de upplever lite sveda. Hur du reagerar beror till stor del på hur känslig din hud är och hur mycket pigment du har.

Kan IPL användas för andra problem?

IPL ger också bra resultat vid behandling av ytliga blodkärl på till exempel näsa, hals eller dekolletage. Även pigmentfläckar, solskadad hud och hudrodnader kan tas bort. IPL-behandling hjälper också många som har hudsjukdomen rosacea.

Biverkningar?

Vissa kan bli lite röda och svullna efteråt, men det lägger sig vanligen efter någon eller några timmar.

Priser

 

Certifierad Hudterapeut

Hudterapeut Leila Rönnbäck

Hudterapeut Leila Rönnbäck. Innehavare av diatermicertifikat, IPl-certifikat och landstingsavtal för hårborttagning med diatermi och IPL. SHR-medlem, Behandlingsförsäkring. Ring och boka! 084423600