Ytliga blodkärl

Vill du behandla dina ytliga blodkärl i ansiktet?

På kliniken vi hjälper dig bli av med ytliga blodkärl i ansiktet. Dessa tunna kärl, också kallade för telangiectasias, uppkommer ofta runt näsan eller på kinderna. Kroppens blodkärl är vanligtvis så tunna att de normalt inte syns med blotta ögat. Men ibland blir kan kärlen vidgas, bli grövre eller brista. Då blir dessa vanligtvis mer synliga för ögonen. De små ytliga blodkärlen nära hudens yta är ofta en följd av solexponering. De uppkommer ofta på ställen som är mer exponerade för sol, vind och kyla än andra ställen på kroppen.

Vilka möjligheter till behandling har jag?

Ytliga blodkärl behandlas med laser- eller IPL-behandling, beroende på vilken typ av skada som finns. Ljus pulser riktas mot huden och går ner till blodkärlen och får kärlen att koagulera. Detta får kärlen att dra ihop sig och bli mindre. Kärlen försvinner gradvis efter behandling.

Den metod som används beror på just din hud och de problem som önskas att behandla. Detta bestäms i samband med konsultation innan behandling. I regel behövs ett par behandlingar för att uppnå önskat resultat. Antal behandlingar kan variera från person till person.

Vilka blodkärl kan jag behandla?

Behandlingen är mest effektiv på patienter med ljus hud som inte är solbränd vid behandlingstillfället. Behandlingen blir mer effektiv eftersom kontrasten mellan hudfärgen och blodkärlen blir större.

Du finner vår prislista här. Konsultation är alltid gratis. För att boka tid kan du ringa till oss.

Hur lång tid tar behandling?

En session tar vanligtvis 15-20 minuter. Behandlingstiden varierar beroende på område och hur stor yta som skall behandlas.

Behöver jag göra något före behandling?

Före och efter behandling är det viktigt att undvika solbränna så mycket som möjligt. Vi rekommenderar alltid att använda solskyddskräm när man är ute i solen. Om man har solat innan behandling blir behandling mer smärtsam och mindre effektiv då mer ljus absorberas av huden istället för blodkärlen.

Hur många behandlingar?

I regel behövs ett par behandlingar för att uppnå önskat resultat. Antal behandlingar kan variera från person till person. Kliniska studier har bekräftat att 1-3 behandlingar brukar behövas för uppnå önskat resultat. Dessa behandlingar ska ske med 1 månads mellanrum.

Är det smärtsamt?

Ingen bedövning behövs vid behandlingen. Patienter brukar beskriva behandlingen som praktiskt taget smärtfri. Det kan upplevas som en liten snärt av en gummisnodd på huden, följt av en liten värmekänsla.