Leilas Hudvårdsklinik och Hårborttagning,

Ring 084423600 för tidsbokning Hornsgatan 178
eller 084423601 för Kungsgatan 37, 5tr Se plats

Hårborttagning hirsutism

Hirsutism drabbar kvinnor och yttrar sig vanligen i en grövre, mörkt pigmenterad behåring runt överläppen, på hakan, brösten, magen, ryggslutet samt på ljumskar och lår.
Hirsutism varierar från fall till fall, men typiskt är att det växer ut grova hårstrån på för kvinnor besvärande ställen. Hårväxten stimuleras ofta av manliga könshormoner, androgener. Men hirsutism kan också vara ett tecken på en bakomliggande sjukdom, till exempel PCOS, polycystiskt ovarialsyndrom, som i första hand drabbar kvinnor mellan tjugo och trettio år.

Hur många behandlingar behövs?

De flesta behöver mellan fyra och åtta IPL behandlingar på ett område för att håret ska försvinna för gott. Det beror på att håret växer i faser och att man bara kan ta bort växande hårstrån.
Antalet behandlingar är individuellt och även faktorer som hårfärg, hudfärg och tjocklek på hårstrån kan spela in. Även hormonella förändringar i kroppen kan påverka resultatet. En hormonell obalans eller rubbning kan till exempel leda till att det börjar växa nytt hår på redan behandlade områden. Därför är det svårt att förväg säga exakt hur många behandlingar som just du behöver.

Avstånd mellan behandlingarna?

Oftast görs en IPL behandling var sjätte vecka. Tiden bestäms av hur snabbt ditt hår växer och vi upprepar vanligen behandlingen så snart du har fått nya hårstrån på till exempel överläppen eller hakan.

Att tänka på inför behandlingen.

Hud som ska behandlas får inte vara solbränd. Man ska helst undvika all form av solning, även i solarium, och brun-utan-sol i trettio dagar före behandlingen. Behandlade hårstrån faller bort efter cirka två veckor. Under den perioden är huden känslig för sol så tänk på att använda solkräm med hög skyddsfaktor, minst SPF 30. Man ska också undvika att sola i minst två veckor efter behandlingen.

Kan alla behandlas?

Snabbast och säkrast resultat uppnås med mörka hårstrån på ljus hud. Metoden fungerar inte på ljusblonda, vita eller röda hårstrån. Om du äter mediciner som gör dig ljuskänslig ska du undvika behandlingen tills kuren är över.

Ring oss på 084423600 för att boka tid eller om ni har ytterligare funderingar.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och tar emot remisspatienter för IPL och Diatermi.

Certifierad Hudterapeut

Hudterapeut Leila Rönnbäck

Hudterapeut Leila Rönnbäck. Innehavare av diatermicertifikat, IPl-certifikat och landstingsavtal för hårborttagning med diatermi och IPL. SHR-medlem, Behandlingsförsäkring. Ring och boka! 084423600