Permanent hårborttagning

På Leilas Hudvårdsklinik för permanent hårborttagning hittar du alltid de senaste metoderna och den mest banbrytande teknologin för permanent hårborttagning. Vi lägger stor vikt vid att erbjuda våra kunder det allra bästa och idag är det Ellipse som står för just det. Ellipse Nordlys heter vår mest trogna teknologi och med den erbjuder vi permanent hårborttagning på det mest skonsamma, smärtfria och effektiva vis som till dags dato är möjligt. Ellipse Nordlys är en IPL-apparat och IPL står för Intensivt Pulserande Ljus; en metod som vi här på Leilas, med stora framgångar, har använt oss av för permanent hårborttagning i flera år.

Vad skiljer Ellipse Nordlys från tidigare IPL-apparater?

Ellipse Nordlys är helt enkelt en utveckling av den IPL-teknik som redan finns och som har visat sig ge fantastiska resultat gång på gång och år efter år. Används på flertalet Universitetssjukhus i Sverige. Medicinsk Godkänd. Permanent hårborttagning med IPL var ett enormt genombrott när det kom och har förändrat livet för oräkneliga män och kvinnor som lidit av oönskad hårväxt. Ellipse har lett marknaden sedan 1997 och Nordlys är bland de senaste modellerna och idag nummer ett i världen när det kommer till permanent hårborttagning.

På grund av sin kvadratiska pulsfunktion slipper man aktiv nedkylning samtidigt som behandlingen effektiviseras. Det är en tystgående, snabb och lättanvänd apparat som är en fröjd att både behandla och behandlas med.

Före- och efterbilder

Information om behandlingen

En Ellipse IPL-behandling måste upprepas flera gånger för att ge tillfredsställande resultat. Hårsäckarna befinner sig hela tiden i olika tillväxtfaser så det är omöjligt att lyckas ta död på alla genom att bara behandla en eller två gånger. Hur många behandlingar som behövs är individuellt, men man bör förbereda sig på något mellan 3 och 10 behandlingstillfällen för att helt få bort alla hårstrån, och tidsintervallet mellan behandlingarna bör vara 1–3 månader.

Först stryks ett tunt lager gel på hudområdet som ska behandlas och sedan pressas Ellipse applikatorn mot huden precis så länge som behövs för att ljuspulserna ska tränga ner i hårsäckarna. En IPL-behandling gör i regel inte ont – många upplever att de inte känner någonting alls, medan vissa tycker att det svider till emellanåt. Hur just du upplever känslan beror till största del på hur känslig du är i huden. Ellipse IPL är den hittills behagligaste versionen av IPL-behandlingar.

Mer om IPL

IPL används när behåringen som ska tas bort är tät och pigmenterad då det är vid dessa tillfällen som IPL ger bäst effekt. Ljuset från IPL-apparaten sugs upp av melaninet i hårstrået, alldeles för ljusa, gråa eller röda hårstrån brukar inte fångas kunna fångas upp. Väldigt ljusa hårstrån får man därför använda andra metoder för – som diatermi.
Allra bäst effekt ger IPL när kontrasten mellan huden och håret är som störst – dvs mörka hårstrån på ljus hud.

Save

Boka tid