Aug 9

Hårborttagning för transtjejer med diatermi.

Vad innebär hårborttagning med diatermi för transtjejer?

Leilas Hudvård har lång erfarenhet av att hjälpa transtjejer som genomgår en könskorrigerande behandling och vill bli av med generande hår på ansiktet, halsen och övriga kroppen. Hos Leila bemöts alla på rätt sätt och de flesta transtjejer känner till Leila. Det trevliga personliga bemötandet är viktigt då behandlingarna som transperson kan bli väldigt många. Leila har väldigt god insyn inom den könsbekräftande vården och har en stor krets återkommande transtjejer.

Vi använder oss både av IPL, en stark ljusbehandling som förstör hårrötterna och Diatermi, en typ hårborttagning som gör att hårstråna avlägsnas för gott.  Behandlingen bygger på att högfrekvent ström alstrar hög värme som förs ner i hårsäcken via en tunn nål och förstör hårsäcken. Den fungerar både på ljusa och mörka hårstrån, men även små fjun försvinner för gott.

Leilas hudvård har arbetat med diatermibehandlingar i många år och har diatermicertifikat  utfärdat av SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation.

Hur går hårborttagningen till?

Ibland bedövas man lokalt med en injektion eller bedövande salva innan behandlingen påbörjas. Sen förs en mycket tunn nål, kopplad till en diatermiapparat, ner till hårsäcken som ligger några millimeter ner i huden. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken så att hårstrået inte kan växa ut igen. Behandlingen tar tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig.

Efteråt kan huden bli irriterad och det är viktigt att man håller koll på det behandlade hudområdet och följer de instruktioner man fått.

Finns det biverkningar vid diatermi?

Diatermibehandlingen kan ge pigmentförändringar i huden. Dessa försvinner oftast efter ett tag, men man ska inte sola eller utsätta huden för direkt solljus de närmaste dagarna efter behandlingen.

Det kan uppstå mindre ärrbildningar vid hög strömstyrka eller hos personer med ömtålig hy. Vid hårborttagning kan det ibland uppstå en infektion i hårsäckens kanal.

Frågor om diatermi behandlingen?

Undrar du över något inför eller efter diatermin? Du kan alltid kontakta Leila som gärna besvarar dina frågor kring behandlingen.

Vad säger transtjejer om Leilas hudvårdsklinik?

Leilas Hudvårdsklinik Hårborttagning

Leilas Hudvårdsklinik, Hårborttagning, Permanent hårborttagning och hudvård i Stockholm

No comments yet.

Add a comment