Leilas Hudvårdsklinik och Hårborttagning,

Ring 084423600 för tidsbokning Hornsgatan 178
eller 084423601 för Kungsgatan 37, 5tr Se plats

mar 9

Ariana, 33 år, mycket generande skäggväxt. Huden får en grå rätt mörk ton

“Att ha hår i ansiktet innebär en massa problem förutom den mycket generande skäggväxten. Huden får en grå rätt mörk ton man måste ständigt raka sig samt använda mycket täckande smink. Att bli av med håret är en lättnad.”
Ariana, 33 år, är transsexuell, läs hennes berättelse här

När man avslutat första året i sin tvååriga könsutredning och fått diagnosen transsexualism bekostar landstinget hårborttagning, vilken sorts behandling man erhåller skiljer sig från landsting till landsting. Stockholms läns landssting bekostar endast diatermi, en metod som fungerar på alla slags hårtyper men är väldigt tidskrävande.
För transsexuella kvinnor är hårborttagningen av stor vikt. Hormonbehandlingen innebär att håret blir fjunigare och växer mindre snabbt, däremot så försvinner inte skäggväxten och det kan innebära flera års diatermibehandling. Det finns även andra faktorer som påverkar hur mycket hår man har, till exempel ärftliga genetiska eller om man innan man fått sin diagnos gått på laserhårborttagningsbehandlingar.
Att ha hår i ansiktet innebär en massa problematiska saker än just den generande skäggväxten. Huden får en grå rätt mörk ton, man måste ständigt raka sig samt använda mycket täckande smink. Att bli av med håret är en lättnad. Men det kräver också mycket disciplin och man måste utstå en rad smärtsamma behandlingar, trots den smärtlindring som finns.
Som transsexuell patient är det av extra stor vikt att man hittar en hudterapeut som verkligen förstår problematiken. Dels kan man känna sig väldigt obekväm när man måste spara ut håret, dels behöver man mycket tätare behandlingar på grund av sin hårmängd.
Att passera som kvinna är målet och hårborttagningen är ett viktigt steg i den processen. Ett hårfritt ansikte är i den västerländska kulturen starkt förknippad med femininitet och att någorlunda nå upp till det idealet stärker mitt självförtroende att jag är kvinna och underlättar min vardag.
Jag har valt att ha mina diatermibehandlingar hos Leila Rönnbäck (Leilas hudvårdsklinik) detta efter att ha fått rekommendationer om hennes salong.
Min upplevelse är att Leila Rönnbäck är en hudterapeut med långvarig erfarenhet och gedigna kunskaper av diatermi. Hon är mycket professionell och som patient upplever jag mig alltid väl omhändertagen och i goda, kunniga och trygga händer.
Som transsexuell patient är det ytterligare en fröjd att ha hamnat hos en hudterapeut som inte bara är mycket respektfull utan också har mycket kunskap om just transsexualism.

Leilas Hudvårdsklinik Hårborttagning

Leilas Hudvårdsklinik, Hårborttagning, Permanent hårborttagning och hudvård i Stockholm