Leilas Hudvårdsklinik och Hårborttagning,

Ring 084423600 för tidsbokning Hornsgatan 178
eller 084423601 för Kungsgatan 37, 5tr Se plats

Permanent hårborttagning med diatermi.

Diatermi

Behandlingsresultat permanent hårborttagning med diatermi

Vid behandlingen förs en tunn nål, kopplad till en diatermiapparat, ner till hårsäcken som ligger några millimeter ner i huden. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken så att hårstrået inte kan växa ut igen. Behandlingen tar lite tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig.
En klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät, till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat.

Diatermi
Diatermi, har under många år, visat gång på gång för att vara en mycket effektivt och det enda sättet att ta bort alla typer av hår permanent (notera att hårborttaging med IPL och Laser inte är effektivt på alla hårtyper). Det kan användas på såväl tunna ljusa vellushår och tjocka hårstrån oberoende utav hårfärg eller hudtyp.

Tiden som det tar för ett hårstrå att börja växa tills det dör av och ramlar varierar väldigt mycket beroende på vart det är på kroppen. T.ex. håret på huvudet kan växa upp till 7 år medan ögonbryn eller ögonfransar hårstrån slutföra cykeln inom bara några veckor!

När håret är i sitt “växande stadium” (anagen fas) är behandlingen mest effektiv. En mycket tunn nål, som är kopplad till en diatermi apparat, sätts ner i hårsäcken och en liten urladdning av energi frigörs vid basen. Den värme som uppstår vid basen av håret tar kål på hårsäcken, vilket förhindrar den från att kunna producera mer hår i framtiden,

Dock så befinner sig inte alla hårstrån är i den ”växande fasen” vid tidpunkten av behandling och vissa hårstrån kommer sannolikt att vara i deras ”övergångs stadium” (katagen fas) eller “vilande stadium (telogen fas). Därför måste behandling upprepas vid flera tillfällen för att varje hårstrå ska kunna behandlas när det befinner sig i rätt fas.

 Orsakerna till ökad hårtillväxt?


Orsakerna till ökad hårväxt är många. Nästan alltid så finns det en koppling mellan överproduktion av manliga hormon (androgener) och ”manlig” behåring hos kvinnor. Hirsutism är namnet på det kliniska tillståndet när kvinnor utvecklar manlig behåring i ansikte och på kroppen. Att ha väldigt mycket hår på både kropp och ansikte som kvinna är ofta ofarligt när man talar om den fysiska hälsan, men kan ha allvarliga konsekvenser på den psykiska hälsan. Problemet uppstår ofta vid en hormonrubbning i samband med pubertet, graviditet, klimakteriet eller symptom vid sjukdom.

Biverkningar?

Diatermi kan ge tillfälliga pigmentförändringar i huden som försvinner efter ett tag. Man ska inte utsätta huden för direkt solljus de närmaste dagarna efter behandlingen.

Det kan uppstå mindre ärrbildningar vid hög strömstyrka eller hos en person med ömtålig hy. Det är med andra ord viktigt att du försäkrar dig om att behandlaren kan sin sak.

Gör behandlingen ont?

Den upplevda smärtan varierar självklart mellan individer men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Nervtäta områden så som överläpp upplevs ofta som smärtsamma. Därför är det vanligt att kunder använder bedövningskrämer inför behandling som t.ex. Emla, vilket finns att köpa på apoteket. Det går utmärkt att komma 30-60 min innan behandling och sätta sig med Emla i väntrummet och njuta av en espresso!

Ni finner oss på Hornsgatan 178 i Stockholm på södermalm!

Certifierad Hudterapeut

Hudterapeut Leila Rönnbäck

Vid behandlingen förs en tunn nål, kopplad till en diatermiapparat, ner till hårsäcken som ligger några millimeter ner i huden. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken så att hårstrået inte kan växa ut igen. Behandlingen tar lite tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig. En klassisk och effektiv […]

Leilas Hudvårdsklinik är dedikerad till att uppfylla varje kvinnas eller mans önskan om vacker hud. Vår klinik använder bara moderna medicinskt godkända utrustningar för hårborttagning. Medicinsk ansvarig läkare garanterar god vård. Van och erfaren personal gör att våra behandlingar är effektiva, snabba och säkra!
Dr Doktor

 

Referens Diatermi = Electrolysis

Electrolysis: observations from 13 years and 140,000 hours of experience

RN Richards, GE Meharg – Journal of the American Academy of …, 1995 – Elsevier
… legal charges.5 Assessment and grading of hair should include questions about previous hair
removal and grooming … It is important to appreciate that hair … General Hospital, Sunnybrook Hospital,
University of Torontoa; and Meharg lntemational School of Electrolysis.b Reprint …

Boka nu