Brasiliansk vaxning, Stockholm

Vad är brasiliansk vaxning?

Vaxning

Vaxning med Gold Vax för len hud

Brasiliansk Vaxning från 480kr/550kr män !
Boka 084423600
Leilas Vaxning

Brasiliansk vaxning innebär att man tar bort allt eller större delen av sitt könshår med hjälp av vax. Alla hårstrån som är tillräckligt långa för att fastna i vaxet följer med. Huden blir slät och hårfri och resultatet varar mellan två till sex veckor beroende på vilken typ av hårväxt man har. Hårväxten bör vara runt sju millimeter för att den brasilianska vaxningen ska ge optimalt resultat. Längre hårväxt kan ansas på plats av terapeuten.

Man får inte raka bort könshåret inför en brasiliansk vaxning. De som gjort det ska  vänta i tre veckor innan de gör en brasiliansk vaxning, det vill säga den tid det tar för håret att växa cirka sju millimeter.

De som regelbundet gör brasiliansk vaxning får så småningom en glesare hårväxt och tunnare strån. Vi rekommenderar brasiliansk vaxning var femte eller sjätte vecka. Det finns inget som hindrar att man gör en brasiliansk vaxning om man är gravid eller har menstruation. Vi håller hårt på noggrannhet och hygien. Om du har menstruation så använder du tampong vid brasiliansk vaxning.

Hur går det till?

Vi använder först ett så kallat varmvax som hettas upp för att lätt kunna bredas över huden. När vaxet stelnar bildas en tjock vaxhinna och när terapeuten rycker bort hinnan följer de flesta hårstrån med. Efteråt rullas ett så kallat kallvax ut över huden och det bildar en tunn vaxhinna. Ovanpå den fästs sedan en pappersremsa och när den dras bort följer vaxet och de kvarvarande hårstråna med.

Huden behandlas efter vaxningen med en mjukgörande olja samtidigt som eventuella vaxrester och hårstrån tas bort. Behandlingen sker under stränga hygieniska förhållanden. Vi använder endast sterila pincetter, engångshandskar och engångsspatlar.

Vi rekommenderar alla att undvika att sola, bada i bassäng eller träna under det första dygnet efter den brasilianska vaxningen då hårsäckarna är öppna och lättare mottagliga för bakterier. Undvik även parfymerade krämer, använd gärna bomullstrosor och duscha helst i svalt vatten.

Huden kan bli irriterad efter brasiliansk vaxning, särskilt efter första gången. Några kan till exempel få en rodnad och andra små prickar på huden, ett tecken på att hårsäckarna är irriterade. Detta är ofarligt och besvären upphör vanligen inom ett par dygn. Om du fått en rodnad rekommenderar vi lätt behandling med babypuder. De som får irriterade hårsäckar ska inte pilla på prickarna.

Gör det ont?

Både ja och nej. Första gången kan brasiliansk vaxning göra ont. Det beror på att hårsäckarna är lite hårda och hårstråna grova och att alla hårstrån rycks bort samtidigt. Andra gången har du nybildade mjuka hårsäckar och tunna hårstrån som följer med utan motstånd. Hår växer dessutom i faser, alla hårstrån växer inte ut samtidigt. Därför rycks bara hälften så många hårstrån vid andra besöket. Redan då kan man räkna med en tämligen smärtfri brasiliansk vaxning. Om man låter vaxa sig med jämna mellanrum blir behandlingen med tiden så gott som smärtfri. Men om man väntar längre eller rakar bort håren mellan gångerna så hinner de rota sig och det kan göra lika ont som första gången.

Hur ofta ska man göra brasiliansk vaxning?

De flesta går var fjärde till var sjunde vecka, det beror på hur snabbt håret växer vilket varierar från person till person. Med tiden minskar hårväxten, vilket leder till allt längre

 

Boka tid för brasiliansk vaxning i Stockholm.

Ring 084423600, Boka tid för brasiliansk vaxning hos Lilian vår brasilianska hudterapeut för hårborttagning med vax.

Ni finner oss på Hornsgatan 178, Södermalm.
Stockholm och Kungsgatan 37, Stockholm

Vi har Brasiliansk vaxning för  både män och kvinnor!

Klicka här för att se våra priser