mar 9

Fötter är gjorda för att böjas, sträckas och röra

Fötter är gjorda för att böjas, sträckas och röras. Men istället spärrar vi in dem i stabila skor som begränsar deras rörlighet. Fötterna blir allt svagare med åren och tår, som inte får röra sig fritt, förlorar sin harmoniska spänst.

Men så länge fötterna funkar som de ska bryr vi oss inte om att vårda dem. Istället gömmer vi dem i strumpor och skor och tänker inte på att de är nyckeln till ett aktivt och rörligt liv. Och att friska, vältränade fötter kan minska risken för skador på sikt.

Kroppen kan vara hur vältränad som helst, men börjar fötterna krångla så är det kört. Långpromenader fryser inne, att springa till bussen är omöjligt och ibland känns det bokstavligen som om man fått en glödhet spik i foten.

Våra förfäder levde tills de blev runt femtio år, men våra fötter ska hålla tills vi blir runt hundra år och ännu finns inga ”reservdäck” att ta till. Att gå på fotvård med jämna mellanrum bidrar till att hålla dem friska.

Så lyssna på dina fötter och vårda dem med jämna mellanrum så att de mår bra. Den som lyssnar riktigt noga kanske kan höra signalerna från de 1 700 nervtrådarna i varje fot som hela tiden talar om för hjärnan hur livet ter sig under fotsulorna.

Eller som zenbuddisterna säger: Fötterna är källan till visdom och balans.

Leilas Hudvårdsklinik Hårborttagning

Leilas Hudvårdsklinik, Hårborttagning, Permanent hårborttagning och hudvård i Stockholm

No comments yet.

Add a comment