jan 28

Vad är manikyr?

Vad är manikyr?

 

Ordet manikyr har sina rötter i latinets manos, hand och curare, vårda. Ordet, som funnits i svenskan sedan början av 1900-talet, används i betydelsen vårda händer och naglar med jämna mellanrum.

Manikyr med paraffinbad
90 min 680:-

Manikyren inleds med att händerna tvättas noggrant innan eventuellt nagellack tas bort. Sedan filas naglarna med en mjuk fil och nagelbandskräm masseras in på varje finger för att mjuka upp nagelbanden så att de försiktigt kan puttas upp och döda hudceller tas bort.

Händerna smörjs sedan in med en antiseptisk gel innan de stoppas ner i ett närande, vältempererat paraffinbad. Man doppar ner en hand i taget, tar upp den och väntar några sekunder innan den doppas ner den igen. Behandlingen upprepas sex till åtta gånger. När det är klart sätts en plastpåse på handen innan den sticks ner i en varm handske som får sitta på i runt tio minuter. Efteråt dras vaxet av händerna och behandlingen avslutas med en livgivande handmassage.

Djupa strykande rörelser görs på handens ovansida och handflatan och trycker på olika punkter. Sen tänjer hon ut varje finger och avslutar med att stretcha handflatorna.

Manikyren avslutas med lackning av naglar eller nagelskulpturering om du föredrar  det.

Vanlig manikyr utförs på samma sätt och utan paraffin bad
60 min 480:-

Paraffin bad
30 min 380:-

Leilas Hudvårdsklinik Hårborttagning

Leilas Hudvårdsklinik, Hårborttagning, Permanent hårborttagning och hudvård i Stockholm