Leilas Hudvårdsklinik och Hårborttagning,

Ring 084423600 för tidsbokning Hornsgatan 178
eller 084423601 för Kungsgatan 37, 5tr Se plats

mar 9

Vanliga fotproblem

Liktornar och förhårdnader.

Drabbar i första hand kvinnor och skorna spelar en viktig roll. Orsakas vanligen av att fötter och tår utsätts för en felaktig belastning och ett skadligt tryck. Bra skor och regelbunden fotvård förebygger återfall. Kvinnor som lätt får den sortens problem ska helst undvika trånga skor och höga klackar.

Nageltrång.

Orsakas ofta av att skon trycker på tån och pressar ner kanten på nageln i huden. Den som ”snålklipper” naglarna ner i hörnen bäddar också för att de ska växa inåt och skära som knivar mot huden. Trånga skor förvärrar skadan. Kan orsaka smärta, svullnader och infektioner i nageln.

Fotsvamp

Svampinfektion börjar ofta med klåda. Svampen sitter vanligen mellan tårna vilket gör att området lätt blir inflammerat, fuktigt och vitt. Så småningom börjar huden flagna och spricka. Svamp smittar och kan sprida sig till andra delar av fötterna eller kroppen, till exempel ge svampinfektioner på naglarna, och måste därför behandlas med medicinsk nagellack, tabletter eller laserbehandling mot nagelsvampen.

Sätt på dig nytvättade bomullsstrumpor varje dag. De måste tvättas på 60 grader för att smittan inte ska föras vidare. Glöm inte att applicera ett särskilt puder eller spray mot svamp i dina skor eftersom den kan överleva där och infektera dina fötter igen.

Man kan förebygga svampinfektion genom att alltid torka fötterna noggrant när man badat eller har tvättat dem, torka särskilt noga mellan tårna. Tvätta alltid handduken på 60 grader innan du använder den igen.

Välkommen till Leilas.se Hudvårdskliniken för dina fötter

Leilas Hudvårdsklinik Hårborttagning

Leilas Hudvårdsklinik, Hårborttagning, Permanent hårborttagning och hudvård i Stockholm

No comments yet.

Add a comment