maj 4

Den åldrade huden och rynkor

https://leilas.se/wp-content/uploads/ansiktsbehandling_2.jpgDen åldrade huden och rynkor

Hyaleronsyra i fillers.

Med åldern avtar flera processer i huden, bla annat den naturliga produktionen av Hyaluronsyra., vilket är en viktig komponent i bindväven.Detta leder till att huden inte klarar av att binda fukt lika bra som tidigare och förlorar därför sin volym. Bindväven sjunker och det bildas rynkor.

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne med stor vattenbindande förmåga, i kroppen främjar det cellförnyelser och hjälp åt dess byggstenar.

Hyaleronsyra bildar en geleliknande substans i kroppen som bla fungerar som ett smörjande och stötdämpande material i huden, leder, lungor och muskler. Mer än hälften av kroppens Hyaluronsyra återfinns i huden och då främst i dess djupare lager.

Trots namnet är Hyaluronsyra ingen syra, utan en slags sockerart som kallas glykosaminglukan. Det finns två olika typer av Hyaleronsyramolekyler , hög- och lågmolekylär Hyaluronsyra Högmolekylär Hyaluronsyra verkar i de övre hudlagren, i överhuden där fina rynkor bildas. Lågmolekylär Hyaluronsyra verkar i de hudlager i överhuden där de djupare rynkorna bildas och den är 40 gånger mindre i storlek än den högmolekylära Hyaluronsyran. Hyaluronsyra kan binda upp till 6 liter fukt per gram och växa upp till 30 gånger sin egen volym. Den volymskapande kapaciteten gör att Hyaluronsyra är bra i kampen mot rynkor.Hyaluronsyra hjälper även till med sårläkning, celltransport och inflammationer i huden.Hyaluronsyra är mild och ogiftig och ger inte upphov till några allergiska reaktioner. Brist på Hyaluronsyra i huden leder till att den tappar sin elasticitet och blir torrare. Även UVB-strålning bryter ner den naturliga hyaluronsyran och gör huden tunnare och torrare, vårt klimat gör dessutom huden extra fuktfattig.Injektioner med hjälp av fillers kan vara ett sätt att tillfälligt återställa fuktbristen i huden och få en tydlig anti-age effekt