Susanne, 34 år, läkarna hittade inte några orsaker till mina besvär, såsom generande ansiktshår, …

”Tidigare hade jag varit hos olika gynekologer som inte hittade några orsaker till mina besvär, såsom generande ansiktshår, övervikt, oregelbunden mens, oönskat hår på magen och svårigheter att bli gravid.”
Susanne, 34 år, har PCOS, läs hennes berättelse här
Jag fick veta att jag hade PCOS, vilket är den delen av PCO när man får symtom i slutet av 20-års åldern. Tidigare hade jag varit hos olika gynekologer som inte hittade några orsaker till mina besvär, såsom generande ansiktshår, övervikt, oregelbunden mens, oönskat hår på magen och svårigheter att bli gravid.
Till slut konstaterade man att jag hade blåsor på äggstockarna vilket tydde på PCOS. I början gick jag på behandling på SÖS, sedan på Karolinska sjukhuset i Solna, där jag trivdes bra. Eftersom PCOS innebär att man har ökade testosteronhalter får jag tillskott av östrogentabletter, dels för att balansera hormonerna, dels för att minska den besvärande hårväxten. Jag äter också Diane (tabletter) för att få igång min menstruation, annars kan jag inte få regelbunden mens.
När jag fick min diagnos blev jag rekommenderad av sjukhuset att påbörja epilering via landstinget. Det står för en del av kostnaderna under en viss tid om man vill bli av med ansiktsbehåringen. Sedan tonåren har jag inte vetat varför jag haft sådana hårbesvär, det har gett mig stora komplex nästan hela mitt liv utom när jag var barn. Jag började plocka bort hår i ansiktet och på magen med pincett i tonåren, vilket jag har gjort hela tiden innan jag började min behandling hos Leila.
Sedan var jag alltid rund och överviktig under uppväxten, vilket kan ha påverkats av min hormonrubbning. När jag började gå hos Leila hade jag så mycket hår att jag fick gå två gånger i veckan, sedan en gång och numera går jag bara en gång i månaden utan remiss.
Jag har gått hos Leila i flera år och är så tacksam. Håren har minskat betydligt och blivit glesare. Och hyn har förbättras eftersom jag inte plockar bort stråna med pincett längre.

Susanne, 34 år

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå