Helene, 21 år, Jag märkte att jag fick mer hår på kroppen och ansiktet

”Jag märkte att jag gick upp i vikt väldigt fort och fick mer hår på kroppen och ansiktet och en tjock och stor bula på nacken. Det tog ett halvt år innan jag fick diagnosen eftersom denna sjukdom är sällsynt hos ungdomar.”
Helene, 21 år, drabbades tidigt av generande hårväxt, läs hennes berättelse här

ACTH – Cushing är en sjukdom där antigen binjurarna eller hypofysen producerar för mycket kortisol. Hormonet finns hos alla människor och hos vissa kan det produceras så lite att man inte ens orkar röra på ett finger. Eller så mycket att man förändras ganska mycket och snabbt.
Jag märkte att jag gick upp i vikt väldigt fort och fick mer hår på kroppen och ansiktet och en tjock och stor bula på nacken. Det tog ett halvt år innan jag fick diagnosen eftersom denna sjukdom är sällsynt hos ungdomar. Det visade sig att hypofysen producerade väldigt mycket kortisol och att jag hade förlorat ca tio cm i längd.
Efter operationen såg jag att det växte ut överdrivet mycket hår i ansiktet. Jag kunde varken sätta upp håret eller gå ut bland folk. När jag fick reda på att det finns diatermibehandling mot oönskad hårväxt tog jag tag i det genast vilket jag är jättenöjd med. Behandlingen har skett under mer än ett år och resultatet är positivt. Efter denna fina behandling sätter jag upp håret hur och när jag vill. Tackar därmed Leila som äger Leilas hudvårdsklinik, hon var varit till en stor hjälp.

Helene, 21 år

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå