Diatermi

Permanent Hårborttagning med Diatermi i Stockholm

Effektiv för alla hud- och hårtyper. Säkra och precisa resultat för fjun, tunna och ljusa hårstrån.

Vad är behandlingen?

Diatermi, även känd som elektrolys eller nålepilering, är en metod för permanent hårborttagning som använder elektrisk ström för att förstöra hårsäckar. Denna metod är den enda som är FDA-godkänd som permanent hårborttagning och har använts framgångsrikt i flera decennier. Diatermi är särskilt effektiv för alla typer av hår och hud, även för ljust, rött eller grått hår, som kan vara svårare att behandla med laser.

Hur Diatermi för hårborttagning fungerar

En mycket tunn nål förs in i varje enskild hårsäck utan att perforera huden, vilket gör behandlingen smärtfri vid införsel. När nålen är på plats appliceras en svag elektrisk ström som genererar värme och förstör hårsäcken. Detta hindrar håret från att växa tillbaka. Efter att strömmen har släppts, tas håret bort med en pincett. Behandlingen är exakt och permanent, förutsatt att håret var i rätt tillväxtfas.

Fördelar med Diatermi

  • Permanent resultat: Diatermi förstör hårsäcken direkt, vilket ger en permanent lösning på hårborttagning.
  • Fungerar på alla hårtyper och färger: Oavsett hudtyp eller hårfärg fungerar diatermi, vilket gör den till ett idealiskt alternativ för ljust, rött eller grått hår som kan vara svårt att behandla med andra metoder.
  • Precision: Varje hårsäck behandlas individuellt, vilket gör diatermi till en exakt metod, särskilt för mindre områden som ansiktet.

Behandlingsområden

  • Ansikte (fjun och tunna hårstrån)
  • Armhålor
  • Ben och armar
  • Bikiniområde
  • Små, känsliga områden

Varför välja en certifierad klinik?

Felaktig användning av Diatermi kan leda till ärrbildning, särskilt om strömmen släpps på hudytan eller om nålen tas ut för tidigt. Därför är det viktigt att välja en erfaren och certifierad klinik som kan säkerställa att behandlingen utförs korrekt och säkert.

Vanliga frågor och svar

  • Är Diatermi en Permanent Hårborttagningsmetod?

    Ja, Diatermi anses vara en av få metoder som kan ge Permanent Hårborttagning. När hårsäcken förstörs med Diatermi kan den inte producera nytt hår. Diatermi är den enda FDA-godkända metoder för Permanent Hårborttagning.

  • Hur lång tid tar en behandling med Diatermi?

    Tiden för en behandling varierar beroende på området som behandlas och mängden hår. Eftersom varje hårsäck behandlas individuellt kan en session ta från 5 minuter till 1-2 timmar. Mindre områden, som ansiktet, tar kortare tid, medan större områden kan kräva flera sessioner.

  • Är Diatermi smärtsamt?

    Diatermi kan orsaka en viss grad av obehag, som en stickande eller brännande känsla när strömmen appliceras. Smärttoleransen varierar från person till person, men många kliniker erbjuder lokalbedövning eller kylmetoder för att minska obehaget. Många kommer till kliniken och sitter med Emla (bedövninssalva) med plast över i ca 45 minuter innan Diatermibehandling för att bedöva huden ordentligt. Då känns behandlingen nästan inte alls.

  • Vilka områden på kroppen kan behandlas med Diatermi?

    Diatermi kan användas på nästan alla områden av kroppen där oönskat hår finns, inklusive ansikte, haka, överläpp, bikinilinje, armar, ben och rygg. Det är särskilt effektivt på mindre områden där precision krävs. Om håren är mörka och tjocka arbetar vi först med laser eftersom det går snabbare, och tar därefter det som blir kvar med Diatermi.

  • Fungerar Diatermi på alla hud- och hårtyper?

    Ja, till skillnad från laserhårborttagning, som fungerar bäst på mörkt hår och ljus hud, är Diatermi effektiv på alla hår- och hudtyper, inklusive ljusare hårfärger som blont, rött, vitt, och grått.

  • Finns det några biverkningar med Diatermi?

    Vanliga biverkningar inkluderar rodnad, mild irritation och ibland små sårskorpor i det behandlade området, som brukar försvinna efter några dagar. Ibland kan det också uppstå tillfälliga pigmentförändringar i huden. Med rätt eftervård minimeras risken för långvariga problem.

  • Hur många behandlingar behövs med Diatermi?

    Antalet behandlingar varierar beroende på mängden hår, området som behandlas och hårväxtcykeln. För att få permanenta resultat krävs vanligtvis flera sessioner, eftersom inte alla hårsäckar kan behandlas på en gång. Det kan ta från några till ett dussin sessioner beroende på området och hårväxtens densitet.

  • Vad ska jag tänka på innan och efter behandlingen?

    Innan behandlingen bör du undvika att plocka, vaxa eller använda andra hårborttagningsmetoder som påverkar hårets rot. Efter behandlingen bör du hålla området rent och undvika solexponering. Att använda en mild fuktighetskräm och solskydd kan hjälpa till att minimera irritation och skydda huden.

Boka din Diatermi-behandling i Stockholm

Vill du ha en permanent lösning på generande hår? Diatermi fungerar för alla hårtyper och ger långvariga resultat. Kontakta vårt erfarna team för en konsultation och få mer information om hur Diatermi kan hjälpa dig att uppnå dina mål.

Boka din tid idag!

Vi kan också hjälpa dig med

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå