Hårborttagning

Permanent Hårborttagning i Stockholm

Specialistklinik med över 30 års erfarenhet. För alla hudtyper och hårfärger, inklusive mörkt och ljust hår. Säker och certifierad behandling.

Vad är permanent hårborttagning?

Permanent hårborttagning med laser och IPL är en icke-invasiv metod som effektivt tar bort oönskat hår genom att förstöra hårsäcken med koncentrerat ljus. Leilas Klinik använder marknadsledande laserteknologier som Dual Accento av Bison Medical, som har två inbyggda lasrar: Alexandrite för ljusare hudtyper och ND

för mörkare hudtyper. Detta gör det möjligt för oss att behandla alla hudtyper (1-6). Våra behandlingar är både säkra och certifierade, och vi har lång erfarenhet av att hantera medicinska fall såsom PCOS, hirsutism och hormonell hårväxt. Behandlingarna kan kräva upprepade sessioner beroende på hårväxtens cykler och individuella förutsättningar.

Symtom och behandlingsområden

  • Tät och pigmenterad hårväxt
  • Glesare hårväxt där laser inte är lika effektiv
  • Hårstrån som saknar pigment
  • Permanent hårborttagning för både kropp och ansikte

Behandlingsalternativ

  • Laserhårborttagning med Dual Accento
  • IPL och Diatermi (elektrolys) för ljusa eller röda hårstrån
  • Kombinationsbehandlingar för optimal effekt på olika hårtyper

Behandlingsprocessen

Under en laserbehandling riktas ljuset från lasern mot de drabbade hårsäckarna, vilket hindrar hårtillväxten genom att förstöra hårsäcken. Behandlingen fungerar bäst på mörkt hår och ljusare hud, men med vår avancerade Dual Accento-laser kan vi också effektivt behandla mörkare hudtyper. Antalet behandlingar som krävs varierar, men vanligen behövs 6-10 behandlingar för att uppnå permanenta resultat. Behandlingen är säker och behaglig tack vare det inbyggda kylsystemet som minskar risken för obehag och brännskador.

Vanliga frågor och svar om hårborttagning och laserbehandlingar

  • Kan alla hår på kroppen behandlas?

    Laserbehandling fungerar bäst på mörkare hår eftersom lasern riktar sig mot melaninet (pigmentet) i hårsäcken. Mörkt hår absorberar laserljuset bättre, vilket gör behandlingen mer effektiv. Ljusare hår (som blont, grått eller rött och fjun) behandlar vi med Diatermi.

  • Hur fungerar laserbehandling för Permanent Hårborttagning?

    Dual Accento kombinerar två lasrar: Alexandrite-laser (755 nm) för ljus hud + mörkt hår, och Nd:Yag (1064 nm) som är säkrare för mörkare hudtyper. Lasern avger ljus som omvandlas till värme, vilket förstör hårsäcken och förhindrar återväxt. Denna metod är både effektiv och skonsam tack vare den anpassade teknologin för olika hud- och hårtyper.

  • Vad ska jag tänka på innan laserbehandling?

    Innan en laserhårborttagning är det viktigt att undvika solning och brun-utan-sol-produkter i minst två veckor för att minska risken för hudirritation eller brännskador. Du bör också undvika vaxning, plockning eller epilering, eftersom lasern behöver hårsäckarna intakta för att vara effektiv. Raka det område som ska behandlas dagen innan (vi kan rita med vit sminkpenna på plats för att markera området med hår). Efter behandlingen bör du skydda huden från sol i minst 1-2 veckor och använda solskydd med hög SPF. Undvik också varma bad, bastu och träning som kan irritera huden i 24-48 timmar. Applicera en mild fuktighetskräm, kylande kräm eller aloe vera vid behov.

  • Hur lång tid tar behandlingen med Dual Accento?

    Behandlingstiden beror på vilket område som behandlas. Mindre områden, som ansikte eller armhålor, tar cirka 5-15 minuter, medan större områden som ben eller rygg kan ta 30-45 minuter. Dual Accento är snabb och effektiv eftersom maskinen kan behandla stora ytor på kort tid.

  • Är hårborttagning med laser smärtsamt?

    De flesta upplever endast en mild stickande eller värmande känsla under behandlingen. Dual Accento har ett inbyggt ”smart cool” kylsystem som hjälper till att minska obehag och minskar risk för rodnad/brännskador. Känslan kan variera beroende på hudtyp och område som behandlas, men generellt är behandlingen skonsam.

  • Hur många gånger måste jag behandlas med laser?

    Vanligtvis krävs 6-8 behandlingar för att uppnå optimala resultat och du kommer att se skillnad redan efter första behandlingen. Eftersom hår växer i olika cykler och lasern endast är effektiv på hår i den aktiva tillväxtfasen, behövs flera sessioner för att behandla allt hår i ett område.

  • Hur kan jag vara säker på att lasern är säker och effektiv?

    Dual Accento är en medicinskt godkänd och avancerad lasermaskin från Bison Medical, som är känd för att vara både säker och effektiv för en bred variation av hudtyper (Hudtyp 1-6). Tekniken är utvecklad för att minimera risken för brännskador och andra komplikationer, särskilt på mörkare hudtyper tack vare Nd:Yag-lasern.

  • Vad är hårborttagning med laser?

    Laserhårborttagning innebär att laserljus används för att förstöra hårsäckarna. Lasern avger ljus som absorberas av pigmentet i hårsäcken, vilket leder till att håret faller av och dess återväxt förhindras. Behandlingen är särskilt effektiv på mörkt hår och kan utföras på olika delar av kroppen.

  • Vilka områden på kroppen kan behandlas för att ta bort hår med laser?

    Nästan alla områden på kroppen kan behandlas med laser, inklusive ansikte, hårlinje, armhålor, bikinilinje, intim, ben, rygg, rumpa, bröst, fingrar, tår och armar. Maskinen är anpassad för att behandla både små och stora områden med hög precision.

  • Vad är skillnaden mellan olika metoder för hårborttagning?

    Hårborttagning med laser är mer långvarig och effektiv än andra metoder som vaxning, rakning eller epilering. Lasern förstör hårsäckarna och minskar hårväxten permanent, medan andra metoder bara tar bort håret tillfälligt. Dessutom är laser mer skonsamt mot huden än metoder som kan orsaka irritation eller inåtväxande hårstrån. Diatermi används vid ljusa (blond, vit grå) och röda hår samt fjun.(länk)

  • Hur fungerar hårborttagning med laser?

    Laserhårborttagningfungerar genom att lasern avger ljus som omvandlas till värme i hårsäcken. Värmen skadar hårsäcken, vilket gör att håret faller av och hindrar framtida hårväxt. Dual Accento använder två laservåglängder, Alexandrite och Nd:Yag vilket gör att den kan behandla både ljus och mörk hud effektivt

Före- och efterbilder

Permanent Hårborttagning med Laser i Stockholm

Upplev smidigare och hårfriare hud med långvariga resultat. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och skräddarsydd behandlingsplan med den senaste teknologin.

Vi kan också hjälpa dig med

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå