Ärr och Akneärr

Avancerad Fraxel Laserbehandling för Ärr och Akneärr i Stockholm

Effektiv behandling för ärr, bristningar och hudskador med Fraxel-laser. Förbättra hudens textur och få en jämnare hudton.

Vad är behandlingen?

Ärr kan uppstå av olika orsaker, som akne, kirurgi eller skador. Fraxel-laser från Nordlys Candela Medical är en avancerad behandling som stimulerar hudens egen förnyelseprocess genom att rikta fraktionerade ljusstrålar djupt in i huden. Detta stimulerar produktionen av kollagen och ny hudvävnad, vilket gradvis reducerar synligheten av ärr och förbättrar hudens struktur. Fraxel-laser är särskilt effektiv för behandling av både ytliga och djupa ärr och ger långvariga resultat.

Typer av ärr som kan behandlas

  • Akneärr: Reducerar både djupa och ytliga ärr, inklusive gropiga ärr som boxcar- och ice pick-ärr.
  • Kirurgiska ärr: Jämnar ut och reducerar framträdande kirurgiska ärr.
  • Hypertrofiska ärr: Minskar upphöjda ärr genom att mjuka upp strukturen och minska rodnad.
  • Brännskador: Förbättrar hudens utseende efter brännskador.
  • Keloider: Minskar rodnad och gör dem mindre synliga över tid.
  • Sträckmärken (striae): Stimulerar kollagenproduktion för att minska deras synlighet.
  • Traumaärr: Förbättrar ärrbildning efter olyckor eller skador.
  • Pigmenterade ärr: Reducerar mörka fläckar och ojämn hudton som kan uppstå i samband med ärrbildning.

Behandlingsalternativ

  • Fraxel-laserbehandling för ärr och hudskador
  • Laserbehandling för pigmenterade ärr och ojämn hudton
  • Kombinationsbehandlingar för optimala resultat

Behandlingsprocessen

Under behandlingen riktas Fraxel-laser mot de drabbade områdena för att skapa små mikroskador i huden. Dessa skador stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess, vilket leder till nybildning av vävnad och förbättrad hudstruktur. Behandlingen är snabb, oftast mellan 30 och 60 minuter beroende på området, och du kan känna en lätt värme eller stickande känsla under proceduren. Resultaten syns efter några veckor när huden börjar förnya sig, och flera behandlingar rekommenderas för bästa effekt.

Vanliga frågor & svar om Fraxel-laser för ärrbehandling

  • Vem är en bra kandidat för Fraxel-laserbehandling mot ärr?

    Fraxel-laser är en idealisk behandling för både män och kvinnor som vill minska synligheten av ärr och förbättra hudens övergripande utseende. Oavsett om du har Akneärr, kirurgiska ärr eller ärr från brännskador, kan Fraxel-laser hjälpa till att förbättra hudens struktur och ton. Behandlingen är säker för de flesta hudtyper och skräddarsys för att möta individuella behov.

  • Varför välja Fraxel-laser från Nordlys Candela Medical för ärrbehandling?

    Fraxel-laser från Nordlys Candela Medical är en av de mest effektiva och avancerade teknikerna för att behandla olika typer av ärr. Behandlingen är icke-invasiv, har en kort återhämtningstid och ger långvariga resultat. Genom att stimulera kroppens naturliga läkningsprocess erbjuder Fraxel-laser en säker och pålitlig lösning för att förbättra utseendet på ärr och ge huden en jämnare, slätare textur.

  • Hur fungerar Fraxel-laser för att behandla ärr?

    Fraxel-laser skapar mikroskopiska skador i hudens djupare lager, vilket triggar kroppens naturliga läkningsprocess. Detta leder till en ökad produktion av kollagen och ny hudvävnad som hjälper till att jämna ut ärren över tid.

  • Är Fraxel-laser smärtsam?

    De flesta upplever bara en lätt värmekänsla eller milda stickningar under behandlingen. Behandlingen är i allmänhet smärtfri, och ett kylsystem används för att minimera eventuellt obehag.

  • Hur många behandlingar krävs för att se resultat?

    De flesta patienter behöver mellan 3 och 5 behandlingar för optimala resultat. Behandlingsplanen anpassas efter dina specifika ärr och hudtyp, och du kommer att se gradvisa förbättringar efter varje session.

  • Hur lång tid tar en behandling med Fraxel-laser?

    En Fraxel-laserbehandling tar vanligtvis mellan 30 och 60 minuter, beroende på storleken på det område som behandlas.

  • Finns det några biverkningar?

    Vanliga biverkningar inkluderar rodnad, svullnad och ibland fjällning efter behandlingen. Dessa symtom är tillfälliga och försvinner inom några dagar när huden läker.

  • Hur snabbt kan jag återgå till mina normala aktiviteter efter behandlingen?

    De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen. Det rekommenderas att du undviker direkt solexponering och använder solskydd för att skydda den behandlade huden.

  • Kan Fraxel-laser behandla alla typer av ärr?

    Ja, Fraxel-laser kan behandla flera typer av ärr, inklusive Akneärr, kirurgiska ärr, hypertrofiska ärr och brännskador. Det är en mångsidig behandling som kan anpassas efter olika hudproblem.

  • Hur lång tid tar det att se resultat?

    Resultaten blir synliga inom några veckor efter behandlingen när huden har fått tid att återhämta sig och producera nytt kollagen. Resultaten förbättras gradvis med varje behandling.

  • Är Fraxel-laser säkert för alla hudtyper?

    Ja, Fraxel-laser är säker för de flesta hudtyper och kan anpassas för att passa individuella hudförhållanden. Din behandlare kommer att bedöma

Avancerad Behandling av Ärr och Akneärr i Stockholm

Få en jämnare hudton och förbättrad hudstruktur med Fraxel-laser. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och få en skräddarsydd behandlingsplan.

Vi kan också hjälpa dig med

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå